Udtalelser

“Ole havde medbragt en samling af iørefaldende melodier, som han selv havde arrangeret … velklingende og spændende arrangementer, som sangere kunne lide at synge. Ole gik ivrigt til hver enkelt stemmegruppe og fik sangerne til at yde lidt mere, end de troede, de kunne … alle gik hjem med følelsen af at være blevet dygtigere korsangere … En dejlig dag, inspirerende også for de deltagende korledere.”


“Oles åbenhed og smittende humør åbnede kontakterne til os alle sammen … De 7 sange var arrangeret, så de passede fint til korenes niveau … lnstruktionerne var eminente, korte og klare. Forklaringerne sad lige i ørerne, sangen og spillet på klaveret var i topklasse … Tak for en stor oplevelse.”


“Både studerende og undervisere har haft en overordentlig positiv erfaring med at arbejde med Ole. Han udviser stor forståelse for de mennesker, han har at gøre med og har en meget fin føling med, hvordan han skal tackle arbejdet med studerende på meget forskellige niveauer, så ingen føler sig presset. Samtidig insisterer han venligt på, at det samlede resultat skal være på det højest mulige kunstneriske niveau og får alle til at yde deres bedste.

Ole er god til fra sin position at se, hvad folk på scenen har brug for og er altid villig til at yde ekstra støtte og finde praktiske løsninger på de aktuelle udfordringer. Han disponerer prøveplanlægning og selve prøverne klogt og når undervejs at afbalancere arbejdet med detaljen og arbejdet med helheden, således at det endelige resultat er præget af, at alle medvirkende har en klar musikalsk forståelse for det værk de opfører.

Jeg håber, at vi også fremover vil få mulighed for at lade Ole arbejde med vores studerende. Han har nogle meget fine menneskelige og faglige egenskaber og får hermed mine varmeste anbefalinger. “


“Ole Jørgensens store engagement for korets arbejde er uden sidestykke … (han) er en meget visionær person, som tager initiativer til større eller mindre projekter og som med stor ihærdighed medvirker til disse projekters gennemførelse. Gennem korets arbejde med orkester, kor og solister, har han vist et meget stort overblik og indlevelse.

Gennem intelligent tilrettelæggelse af korets prøvearbejde, har Ole Jørgensen formået at give koret et kvalitetsløft. Med sin høje faglighed er han, og har han været i stand til at udvikle og fastholde et højt musikalsk niveau. “


“Ole Jørgensen was the conductor for a production of Janáček’s opera ‘The Little Vixen” that I directed at Den Fynske Opera … Besides a full cast of singers, the project included a small orchestra.

The Janáček is complex music with constantly changing time signatures and the singers relied heavily on Ole for their entrances and were happy to place their trust in him.

Ole has a strong academic background, but manages to maintain a childlike playfullness and wry sense of humour without undermining the seriosity of his role as a conductor. He brought this relaxed personal style to the work, but was never afraid to assert his authority if necessary.

… I can attest to his leadership qualities, infectious enthusiasm for the work, patience when the going gets tough, and the respect afforded him by the ensemble.”


“Jeg har haft den store fornøjelse på Syddansk Musikkonservatorium at instruere Beggar’s Opera af Benjamin Britten med Ole Jørgensen som dirigent. Det var et absolut gnidningsløst samarbejde, hvor Ole forstår og leger med på iscenesættelsens ideer. Han får både understreget og forstærket udtrykket.

Ole skaber et virkelig godt arbejdsklima i orkesteret, som han formår at indgyde ambition og spilleglæde gennem sin store lyst til at leve og udfolde musikken. Jeg kan med fuldt hjerte anbefale Ole som dirigent og samarbejdspartner!”